vrijdag 12 april 2013

Fast & Easy: brownie in een kopje

Heb je zin in iets lekkers, maar er is niets meer in huis? Geen probleem! Met enkele basic keukeningrediënten maak je heel snel een lekkere brownie. Het duurt maar tien minuutjes om te maken en het is bovendien heel erg lekker! 

Dit heb je nodig:


Boter - Suiker - Vanille extract - Zout - Cacao poeder - Bloem - En natuurlijk een leuke mok/tas/kopje om dit alles in te doen. 

Bereiding: 

En dan is het een piece of cake ! Schep twee eetlepels boter en laat die op een rustig vuurtje smelten. Dan doe je deze in je tas. Hierbij voeg je nog twee eetlepels water, een snuifje zout en een koffielepeltje vanille extract. Dit laatste is niet per sé nodig, maar het geeft wel extra smaak. Meng alles goed onder elkaar met een vork of een lepel. Daarna zou je mengsel er ongeveer zo uit moeten zien: 


Hierna voeg je achtereenvolgens twee eetlepels cacaopoeder, drie eetlepels suiker en vier eetlepels bloem toe aan het mengsel. Telkens als je iets nieuw bijvoegt, niet vergeten eerst goed te mengen! Als alles er in zit zou je een redelijk dikke chocladebrij moeten krijgen, zoals dit: 


Nu moet je enkel nog je tas voor een zestigtal seconden in de microgolfoven zetten, op de maximum stand. De gaartijd kan ietsje verschillen van microgolfoven tot microgolfoven, dus kijk even wat voor jou het beste werkt. Het kan zijn dat hij iets langer, of net iets minder lang moet. En dan.. tadaaaaa! En smullen maar. ;)
Eet smakelijk, allemaal! ;) Laat het mij weten als je het zelf uitprobeert. 

Liefs,

Laura 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten