zondag 1 september 2013

Dublin travel blog: day 3 (Howth)

Hey allemaal,

Dit is alweer het derde deel van de travel blog over mijn citiytrip naar Dublin. De vorige twee dagen waren al volgepakt met musea en het bezichtigen van de stad, daarom hebben we besloten om van de derde dag een "natuurdag" te maken en naar het kleine dorpje Howth te rijden met de trein. Het ligt ongeveer 25 minuutjes met de trein van het stadscentrum en is heel gemakkelijk te bereiken. Bovendien heb je gratis wifi op de Ierse treinen.. Het ideaal moment om een gratis mailtje of What'sApp te sturen naar je familie en vrienden. 

Wandelen 

In Howth zelf is eigenlijk niet echt veel te zien. Het is een klein vissersdorpje, met een haventje, een pier, wat restaurantjes en een marktje. Wij gingen echter vooral naar Howth voor de natuur. Je kan er namelijk heel mooie wandelingen maken langs de kustlijn. Wij kozen voor de moeilijkste en langste wandeling. Op het bordje stond dat deze 2,5 à 3 uur zou duren, maar wij zijn toch een viertal uurtjes weg geweest, uiteraard wel met een picknickpauze en voldoende stopjes onderweg om van het mooie uitzicht te genieten en iets te drinken. 


De wandeling was echt wel serieus de moeite. Het was vermoeiend, maar je komt op heel mooie plekjes. Als je van wandelen houdt, dus echt wel een aanrader! De paadjes waren wel soms vrij dicht begroeid, maar ach, dat maakt het eigenlijk wel leuk en avontuurlijk. 
Boottochtje

Na de wandeling zijn we ook nog een boottochtje gaan maken. Voor de kust van Howth ligt het eilandje Eye of Ireland. Vanaf de pier vertrekken er bootjes die je ofwel tot op het eiland brengen, ofwel kan je een boottochtje rond het eiland maken. Aangezien de wandeling zo lang duurden kozen we voor de laatste optie. 

Tijdens het boottochtje kan je natuurlijk het eiland goed zien, maar ook verschillende zeevogels, waaronder onder andere papegaaiduikers (puffins). Als je geluk hebt kan je ook zeehonden zien op deze tripjes, maar helaas.. het geluk stond niet aan onze kant deze keer. Toch vond ik het boottochtje heel gezellig, samen met het liefje. Niet enorm spectaculair, maar wel ontspannend en leuk om te doen. Het tochtje duurt ongeveer een 40-tal minuutjes. 


Verder heb je in Howth ook nog een mooi strand, maar aangezien het weer niet zo geweldig was - daarmee bedoel ik: 22 graden is geen weer om in bikini op het strand te liggen - hebben we daar gewoon even over gewandeld. 

Al bij al weeral een leuke en geslaagde dag dus. Het laatste deel van de blogpost krijgen jullie zo snel mogelijk! 

Liefs,

Laura 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten