maandag 7 oktober 2013

The Laura Lifestyle - Teacher in the making

Hey allemaal,

Zoals het jullie waarschijnlijk al opgevallen was, heb ik al een hele tijd geen beauty- of fashionblogposts meer gedaan. Mijn excuses daarvoor. Maar dit is allemaal niet zonder reden. Ik ben namelijk sinds dit jaar aan een nieuwe opleiding begonnen. Nu dat mijn master geschiedenis in the pocket is, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging: de specifieke lerarenopleiding. En wat een uitdaging! De opleiding is totaal anders dan de vier jaar geschiedenis die ik tot hiertoe achter de rug heb en dat vraagt toch best wel wat aanpassingsvermogen. Gelijk vanaf de eerste week werd er al meteen ingevlogen met opdrachten, taken, dingen lezen groepswerken, presentaties,... En dit zal alleen nog maar "erger" worden eens mijn stages beginnen: stageverslagen, zelfevaluaties, lesvoorbereidingen, vakoverschrijdende opdrachtenstages,... 

Bovendien werk ik in oktober en november ook nog eens op zaterdag én zondag. Ik vrees dus dat ik dit jaar mijn blog op een tamelijk laag pitje zal moeten zetten. Ik ga wel proberen om nog minstens één à twee keer per maand (liefst nog meer, maar dat zal afhangen van mijn bezigheidsgraad..) een goede blogpost te maken. Hierin zal ik proberen een zo goed mogelijke mix te maken tussen beauty, fashion, DIY's, receptjes, reviews, make-up looks,... Maar ik denk dat ik vooral ook mijn persoonlijke ervaringen over de opleiding met jullie wil delen: mijn ups en downs, mijn ervaringen met de scholen en het lesgeven enzovoort. 

Mijn eerste indruk van de opleiding is voorlopig positief. In de vakken inleiding tot de didactiek en didactiek geschiedenis leer ik eerst de nodige basiselementen die ik nodig heb, om binnenkort zelf mijn eerste lessen te geven. Het doet trouwens ook wel deugd dat leerkrachten positief op mij reageren. Zo kreeg ik bijvoorbeeld erg goede commentaar op mijn allereerste oefenbordschema en mijn ideeën voor een lesinstap. Goed begonnen is half gewonnen? We shall see. Het geeft mij toch in elk geval al een klein beetje meer zelfvertrouwen, want ik moet wel zeggen dat ik enorm zenuwachtig ben voor die eerste keer dat ik voor een klas zal moeten staan. I'll keep you guys updated! 

Liefs,

Laura De Bie 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten