dinsdag 30 juni 2015

DIY oversized t-shirt naar topje

Hoi allemaal, 

Tijdens de zomervakantie werk ik altijd voor de Grabbelpas, als monitor bij het begeleiden van kinderactiviteiten. We krijgen ook elk jaar een t-shirt die we kunnen aandoen op uitstappen e.d. Jammer genoeg zijn die voor mij vaak een stuk te groot. Ik heb dan ook het t-shirt van dit jaar verknipt tot een topje. Heb jij ook veel te grote shirts in je kast liggen, of t-shirts die je gewoon wil pimpen? Lees dan zeker verder! 

Materiaal: 

- een (te grote) t-shirt
- een goede schaar 
- een potlood 


 
Stap 1: 

Eerst knip je langs alletwee de kanten de mouwen van de t-shirt. Knip gewoon vlak naast de naadlijn. 


Stap 2: 

Om de mouwen verder uit te knippen, vouw je jouw shirt best dubbel. Zo zijn de mouwgaten aan beide zijden even groot. Je kan zelf beslissen hoe breed je de bandjes maakt en hoe diep je de mouwen uitsnijdt. Tip: knip niet te veel in een keer weg. Je kan steeds een stukje meer wegknippen. Er aan plakken kan niet meer! Probeer je shirt ook een paar keer te passen tussendoor, zodat je kan zien hoe hij staat. 
Stap 3: 

Je kan dezelfde techniek toepassen om de nek en halslijn van je t-shirt toe te passen. Ik heb er voor gekozen het t-shirt achteraan iets dieper uit te snijden als vooraan, maar ook dat kan je zelf kiezen. Je kan ook de originele neklijn van het shirt behouden. 

Stap 4: 

Voor de achterkant ga je als volgt tewerk: Eerst knijp je de stof samen naar het midden. Daarna maak je gebruikt van een lintje stof dat je al hebt afgeknipt van je tshirt (van mouwen of neklijn). Dit knoop je bovenaan het samengeknepen stuk t-shirt vast met een dubbele knoop. Zo kan je het stuk stof rond de t-shirt wikkelen en ook onderaan weer vastknopen. 
Resultaat: 
Hopelijk vonden jullie deze post nuttig! Geniet nog van deze prachtige zomervakantie! 

Liefs, 

Laura 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten