maandag 20 februari 2012

DIY: Home made cranberry beauty productjes

Hey ladies,

Is je beauty budget momenteel wat laag? Laat je moeder gewoon enkele ingrediënten uit de winkel meenemen en maak gewoon zelf je beauty productjes! Hier zal ik 3 gemakkelijk receptjes uitleggen, om zelf mee te experimenteren. Het hoofdbestanddeel van elk product zijn cranberries, rode besjes die niet alleen gezond zijn om te eten, maar ook voor je huid.



Lippenbalsem met cranberries:

Wat heb je nodig: 

- een tiental cranberries 
- 1 eetlepel notenolie
- 1 eetlepel honing 

Hoe werkt het:

Doe al de ingrediënten in een kom, die microgolfbestendig is. Warm het mengsel op tot het kookt. Je kan dit ook doen door het in een pannetje op het vuur te zetten. Roer alles voorzichtig door elkaar en stamp daarna de besjes fijn. Je kan ze gemakkelijk pletten met een vork. Laat het mengsel een vijftal minuutjes afkoelen en zeef het daarna, zodat alle velletjes en pitjes er uit zijn. Roer het lippenbalsemmengsel nog eventjes goed door en smeren maar! Je lippen zullen niet alleen heerlijk smaken, maar ze zullen er ook nog eens zacht van worden. Van een win win situatie gesproken! :) 

Cranberry Crèmespoeling 

Wat heb je nodig:

- 60 gram gepureerde wortels
- 60 gram gepureerde cranberries
- 2 eetlepels citroensap
- Haarkapje 

Hoe werkt het: 

Meng de wortelpuree en de cranberries met het citroensap. Smeer het mengsel op je haren voor je het gaat wassen. Verdeel het mengsel gelijkmatig over je haar en zet een douchekapje op. Ga ongeveer 10 minuten in een stomende badkamer zitten, zonder je haar nat te maken. Je kan bijvoorbeeld ondertussen al de rest van je lichaam wassen terwijl je wacht. Spoel na een tiental minuutjes het papje uit je haar, voor stralende lokken! De cranberries zullen er voor zorgen dat je lokken een mooie roodbruine glans krijgen. 

Maskertje van Cranberries

Wat heb je nodig:

- Een half theelepeltje klei geschikt voor gezichtsmaskers (verkrijgbaar in verschillende gezondheidswinkels)
- 1 theelepel (biologische) yoghurt
- 1 eetlepel honing
- 60 gram gepureerde cranberries
- 20 cl cranberrysap 

Hoe werkt het: 

Meng alles door elkaar tot een stevig papje. Reinig je gezicht eerst met warm water, dep het droog maar laat je huid nog een klein beetje vochtig. Breng het mengsel aan op je huid en leg eventueel nog twee schijfjes komkommer op je ogen en laat alles 10 tot 15 minuutjes intrekken in je huid. Als de tijd om is spoel je alles weer af met koud water. Breng achteraf eventueel nog een hydraterende crème aan op je gezicht, voor extra zachtheid. 



Laat me weten als jullie deze ook eens uitgeprobeerd hebben en wat jullie er van vonden! :) 

Liefs,

Laura

4 opmerkingen:

  1. Hey Laura!

    dankje voor de tips. Ik ga binnenkort is naar de winkel om de ingrediënten te kopen zodat ik alles is kan uitproberen. Ik laat uiteraard weten wat mijn ervaringen ermee zijn.

    Weet jij toevallig of die lippenbalsem een tijdje kan bewaard worden in een potje zodat je hem in je tas kan meenemen?

    xx Latoya

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Latoya,

    geen idee, maar ik denk dat hij wel eventjes houdbaar is, maar ook niet zo lang, omdat het om natuurlijke producten gaat he. Maar een paar dagen kan je hem wel gebruiken denk ik. Zelf bewaar ik hem gewoon in de koelkast en als ik hem wil meenemen, haal ik hem er uit. :)

    Groetjes,

    Laura

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk, je mag ook een aantal recepten van mijn blog overnemen hoor; www.homemadebeauty-sharon.blogspot.com Ik ben net begonnen maar probeer elke dag een recept te posten

    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik kom zeker eens een kijkje nemen op je blog! :)

    BeantwoordenVerwijderen