vrijdag 16 augustus 2013

Dublin Travel Blog (day 2)

Hey allemaal,

Hier ben ik dan met deel twee van de travel blog, over mijn citytrip naar Dublin. Deel drie en vier volgen zo snel mogelijk! Net zoals vorige keer ga ik weer alle activiteiten van de dag af en geef ik natuurlijk ook mijn mening hierover. Enjoy! :)

Good morning! 

Omdat we de vorige dag zo vroeg moesten vertrekken naar de luchthaven, besloten we de eerste dag een beetje "uit te slapen" (lees: pas om half 10 ontbijten). In het hotel krijg je overigens echt een geweldig ontbijt. Je gaat daar echt niet met honger van tafel. Je krijgt een full Irish breakfast: worstjes, spek, champignongs, gebakken tomaat, een röstie, en een ei naar keuze. (Of je kan ook nog andere dingen bestellen, of een combinatie van bepaalde dingen). Daarnaast had je ook nog eens een ontbijtbuffet met toast, croissants, yoghurt, cornflakes, enzovoort. Je kreeg ook nog een kannetje koffie of thee. Fruitsappen kon je ook weer halen aan het buffet. En het was allemaal heel lekker! Als je dus 's morgens voldoende eet in het hotel, hoef je 's middags bijna niet meer te eten. Dat hebben we dan ook niet gedaan. We haalden steeds 's middags maar iets kleins zoals een ijsje of een wafel. 


Trinity College

Nadat ons buikje goed rondgegeten was, gingen we eerst naar trinity college, de universiteit van Dublin. Voor €10 kon je een rondleiding met gids krijgen op de binnenplaats van de universiteit en zo kwam je ook veel interessante dingen te weten over de geschiedenis van de universiteit en de gebouwen die er stonden. Bij die €10 was trouwens ook het bezoek aan de Old Library en het Book of Kells inbegrepen. Dit kost normaal al €9 an sich, dus waarom dan ook geen rondleiding? Bovendien was de gids ook super grappig. Hij was een filosofie-docent van op de campus en gaf dan ook een heel erg interessante rondleiding. De gebouwen an sich zijn al erg mooi, maar met de rondleiding werd alles toch een stuk leuker. Zeker een aanrader dus! 


Na een rondleiding van ongeveer drie kwartier was het aanschuiven geblazen voor het book of kells. Geen wonder, het is een van de meest bezochte toeristische attracties in Dublin. Bovendien mocht er ook maar een bepaald aantal mensen tegelijk binnen. Maar uiteindelijk ging alles nog tamelijk vlug vooruit en waren we op een twintigtal minuutjes binnen. In de tentoonstelling mochten geen foto's genomen worden, dus die kan ik jullie ook niet tonen. Eigenlijk was het niet zo enorm groot, maar alles zat wel goed ineen en er werd ook veel informatie gegeven over het maken van boeken en dergelijke. Als pas afgestudeerde historicus die boekgeschiedenis als vak heeft gevolgd, was deze informatie niet veel nieuws onder de zon, maar Roy vond dit wel erg interessant. Als je dus al veel weet over het maken van boeken, is het niet enorm interessant, maar natuurlijk wel leuk om dat boek eens met je eigen ogen te bekijken. Spectaculairder vond ik echter de Old Library, waar meer dan 200.000 oude boeken bewaard zijn. Gewoon de ruimte alleen al is dik de moeite om te zien, vond ik. Ook andere oude handschriften en boeken kan je daar bezichtigen, evenals de oudste harp die in Ierland gevonden is. Uiteindelijk was het zijn geld wel waard, maar ik zou dan toch zeker de optie met de rondleiding nemen. 


Molly Malone 

Vlak bij Trinity Colleges staat het beeld van Molly Malone, bekend van het gelijknamige vissersliedje. Je kan het beeld een beetje vergelijken met manneke pis: iedereen wil het gezien hebben. Het is dan ook erg druk rond het beeldje, maar ach, dat hoort nu eenmaal bij de trip. Het is een must see! 


De Nationale Musea

Niet veel verder heb je dan ook nog de vier nationale musea van Ierland: de National Gallery, Library, Archeology Museum en History Museum. Hier kan je vanalles leren over de geschiedenis van Ierland. Zelf kozen we voor het archeologisch museum en groot dat dat was, echt waar! Ik denk dat we daar bijna twee uur in rondgelopen hebben. We hebben dan ook wel echt alles in detail bekeken. Er waren verschillende archeologische vondsten opgesteld, en zelfs overblijfselen van opgegraven mensen, die in veen bewaard waren. Best wel creepy, maar wel ongelofelijk cool om te zien. Ik bedoel, kijk hoe goed deze hand bewaard is... Die is minstens 1000 jaar oud en heeft nog vingernagels en alles.. Sorry, maar ik vind dat best wel fascinerend! 


We wilden oorspronkelijk al deze musea bekijken, maar dat zat er toch niet meer in. Het archeologie museum was zo groot dat we het hierna toch wel even gehad hadden met musea. Maar als ze allemaal waren zoals dit museum, dan zijn ze zeker dik de moeite! Bovendien nog een extra pluspunt aan de nationale musea: ze zijn volledig gratis. 

St. Stephen's Green + Shopping Center

Omdat we allebei al wat moe waren van het rondlopen besloten we eerst even wat te rusten in het park van St. Stephen. Dit viel me ook wel op aan Dublin: er zijn veel parkjes. Ideaal om even tot rust te komen. Hierna hebben we besloten om nog een beetje te gaan (souvenir)shoppen in St. Stephen's Green shopping center. We konden wel niet te veel meenemen, omdat we met enkel handbagage reisden, maar achja, gewoon kijken is ook al wel leuk. 


Thunder Road Café

Voor het avondeten gingen we opnieuw naar de Temble Bar wijk. Op verzoek van het liefje gingen we deze keer eten in Thunder Road Cafe, een typisch Amerikaanse diner met een motorthema. Als je mijn liefje kent, weet je dat dit helemaal zijn ding was. 
Het eten was er ook echt typisch Amerikaans: lekker vettig, maar heel erg lekker! Ik had kip met puree, groentjes, gravy en pepersaus. Echt zalig! Het liefje had een mix van ribbekes en chicken wings. Bovendien was het er helemaal niet duur, dus als je van dit soort eten houdt, het is er de moeite! Na dit lekkere eten zijn we weer met de tram naar ons hotelletje gereden en hebben we daar nog wat in de bar gezeten. Elke avond heb je daar een optreden geloof ik. Het was een beetje kitch: een vrouw van middelbare leeftijd, een man op gitaar en eentje op keyboard, met een beetje schlager achtige nummers, maar ach ja, dat moet je ook eens meemaken. Al bij al weeral een leuke dag :)

Als jullie trouwens nog vragen hebben over bepaalde zaken, vraag maar gerust! :) 

Liefs,

Laura


Geen opmerkingen:

Een reactie posten