donderdag 27 februari 2014

Stage update

Hey allemaal,

Ja, ik leef nog! Sorry dat ik de laatste amper iets van me liet horen. Ik heb het enorm druk met mijn stages momenteel. Ondertussen heb ik al tien lessen in één school afgerond. Aangezien ik toch een hoop stageverslagen moet schrijven, kan ik evengoed jullie op de hoogte houden van hoe het geweest is. 

Voor mijn eerste stage moest ik tien uur lesgeven op het SHiM in Merksem, een TSO-BSO school. Al niet meteen een gemakkelijke taak, zeker niet omdat de klassen grotendeels uit vreemdelingen bestonden. Bovendien waren er in de klassen ook enkele ex-OKAN leerlingen (leerlingen die nog maar net Nederlands geleerd hebben en hier nog niet altijd even goed mee weg zijn). Eigenlijk ben ik dus met een vrij klein hartje aan de taak begonnen. Die "angst" bleek echter ongegrond. De leerlingen waren erg vriendelijk en ik kon de meesten ook goed motiveren voor mijn lessen. Ik gaf les aan 3-4 HA en 5-6 BI. In die klassen ging het lesgeven erg vlot. Ik deed het erg graag en ik voelde meteen dat lesgeven echt wel iets voor mij was. Hiernaast gaf ik ook les aan 2MW. Deze klas stond bekend als de drukste klas van school en ik heb het gemerkt. De eerste les had ik hen een groepswerk gegeven, waarbij ze moesten rondlopen, maar uiteindelijk is dit helemaal uit de hand gelopen. De leerlingen waren te luidruchtig en voerden de taak helemaal niet uit, zoals ik gevraagd had. Dit was eigenlijk best frustrerend, omdat ik er zoveel werk in gestoken had. Na deze les was ik best wel een beetje gedemotiveerd om nog terug te komen in die klas, maar ik heb het er niet bij laten zitten. De volgende les heb ik de klas een pak strenger aangepakt en heb ik hen op voorhand een lijstje met klasregels gegeven. Dit heeft wel vruchten afgeworpen, want ik kon de klas de volgende lessen beter onder controle houden. 

Al bij al ben ik erg tevreden met hoe mijn eerste stage verlopen is. Ik heb veel geleerd uit de verschillende ervaringen met de verschillende klassen. Ik vind het lesgeven erg leuk en ik kan niet wachten tot mijn opleiding achter de rug is, zodat ik zelf voor een klas kan staan. Laat ons hopen dat de rest van de stagelessen in mijn andere scholen ook vlot verlopen. 

Liefs,

Laura 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten