dinsdag 10 april 2012

Hoe je kapotte make-up spulletjes repareren?

Velen onder jullie zullen dit vast herkennen. Je hebt haast en snel gooi je on the go nog wat make-up in je handtas voor je de deur uit gaat, maar daarbij beschadig je het product. Of je gaat op vakantie en je pakt je spullen uit, maar je make-up heeft de trip niet heelhuids overleefd. Dat is best zonde, zeker als het dure producten zijn. Hier zijn wat tips over hoe je jouw productjes weer kan oplappen! 

Je nagellak potje gaat niet meer open: 

Als we onze nagels lakken dan vegen we ons kwastje vaak af aan de randen van het nagellakpotje, zodat we niet te veel nagellak op onze nagels komt. Dit vergroot echter de kans dat het potje de volgende keer niet meer goed opent. 


Je kan dit heel simpel oplossen door het potje gedurende een tijd onder de warme kraan te houden. Op een gegeven moment zal de nagellak aan de rand van het potje gewoon loslaten. Werkt dit niet? Zorg er dan in het vervolg voor dat je telkens met een beetje nagellak remover langs de dop en rand van je flesje gaat, zodat het de volgende keer niet meer zo plakt en blijft alles mooi proper. 

Een gebroken lipstick: 

Lipsticks worden onder meer gemaakt van was. Daardoor zijn ze niet erg stevig en kunnen ze snel breken. Hij kan ook smelten door te hoge temperaturen, bijvoorbeeld als je hem te lang in je tas laat zitten. Je hebt je lipkleurtje niet gekocht om weg te gooien, dus probeer dit alvast te voorkomen.


Je kan je lipstick natuurlijk proberen te repareren. Zet het gebroken stuk er zo goed mogelijk op en gebruik een haardroger, een lucifer of een aansteker om hem om de stukjes opnieuw aan elkaar te smelten. Leg hem daarna in de koelkast, maar vergeet hem zeker niet er uit te halen. Dan zou je hem als nog kunnen weggooien en dat zou zonde zijn! 

Er bestaan ook handige lipstick mallen, waarin je de gesmolten lipstick kan gieten, om hem vervolgens te laten harden in de koelkast. Daarna kan je hem gewoon weer in je houder duwen.  Je kan er bijvoorbeeld vinden bij Ici Paris. 

Gebarsten oogschaduw of blush:

Een oogschaduwdoosje op de grond laten vallen kan al snel desastreuze gevolgen hebben. Als er stukjes af gebroken zijn, zijn ze vaak minder handig te gebruiken en kunnen de losse stukjes zich over je hele oogschaduw pallet verspreiden. Leuk is natuurlijk anders. Maar ook hier valt iets tegen te doen. 


Ik zou het helemaal kunnen uitleggen, maar ik raad deze tutorial aan. Er wordt heel duidelijk uitgelegd wat je moet doen. 

Verstopte hairspray:

Als je een haarspray veel gebruikt hebt, kan hij wel eens verstopt geraken, omdat er product voor het gaatje blijft zitten. Dit is echter nog geen reden om hem weg te gooien! 


Hou het spuitgedeelte onder een warme kraan en haal het product dat over het gaatje zit weg met een naald of een prikkertje. Wil je dit de volgende keer voorkomen? Was dan gewoon telkens als je de lak gebruikt even het spuitstuk af met warm water, zodat er geen product blijft voorzitten. 

Hopelijk waren deze tips handig voor jullie! 

Liefs,

Laura

1 opmerking: