donderdag 5 april 2012

Hunger Games Nails: Katniss, the girl on fire

Hey allemaal,

Omdat ik tegenwoordig helemaal obsessed ben met The Hunger Games en ik bovendien ook wat meer nagellooks wil maken voor jullie, koos ik dit keer voor een Katniss look. Ik ging voor de vlammennagels, die Katniss volgens het boek draagt tijdens haar interview. 


In de film lijkt Katniss geen nagellak op te hebben tijdens haar interview, maar in het boek wordt weldegelijk  beschreven hoe ze een vlammenpatroon op haar nagels heeft, die bij haar jurk past. Deze blijft zelfs op haar nagels in de arena. Omdat er niet echt een beschrijving staat in het boek over hoe de nagels er juist uitzien, heb ik zelf maar een interpretatie gemaakt. Ik koos voor een vlammenpatroon met rood, oranje en geel, op een zwarte achtergrond. Het zwart staat voor de steenkool, dat gewonnen wordt in district 12. 

Stap voor stap:

Stap 1: Breng een base coat aan op je nagels en lak ze in een gele kleur. Afhankelijk van de kwaliteit van je lakje zal je twee of drie laagjes moeten aanbrengen voor een goede dekking. Zelf koos ik voor 700 Birdy Realoaded! van Catrice, een felgeel lakje met een lichte glitterfinish. 


Stap 2: We gaan opnieuw de deptechniek gebruiken die ik ook al gebruikte bij de Effie Trinket Nagels. Gebruik een make-up sponsje en dep een licht oranje kleur over je nagels. Ik gebruikte een lakje van Hema (zonder naam of nummer). Persoonlijk vind ik het gemakkelijker om een stukje van het sponsje af te knippen, zodat ik preciezer kan werken. Dep de oranje nagellak over heel je nagel, behalve over het topje van je nagels, zodat daar de gele kleur nog goed zichtbaar is. Stap 3: Vervolgens dep je een rode kleur over je nagels. Ik gebruikte kiss on top of the rock van de essence colour3 collectie. Let er op dat je het rood niet te dik dekt, zodat je het geel en het oranje er nog een beetje ziet doorschijnen. Stap 4: Gebruik de andere kant van de colour3 nagellak, dancing in the streets, en dep deze kleur over het rood. Je kan ook een andere oranje topcoat gebruiken, zo lang hij maar niet te hard dekt om het rood te verstoppen. Het is belangrijk dat je tussen het deppen in alles eerst goed laat drogen, voor je een nieuw kleurtje aanbrengt. 


Stap 5: Voor deze stap heb je een zwarte nagellak, een dotting tool (of nail striper, dun nail art borsteltje of een tandenstoker) en een papiertje nodig. Doe wat zwarte nagellak op het papiertje, doop je dotting tool er in en teken zo een vlammenpatroon op je nagels. Je kan op elke nagel identiek hetzelfde patroon tekenen, maar persoonlijk vind ik het leuker om op elke nagel een beetje andere vlammen te tekenen. Stap 6: Kleur de bovenkant van je nagels in met het zwart, zodat een deel van je nagels zwart ziet en de andere kant het vlammenpatroon vormt. 


Het resultaat:

Ziehier het eindresultaat. Ik weet het, de zwarte nagellak is nog niet helemaal gedroogd, maar ik had niet veel tijd meer om foto's te maken. Maar hopelijk vinden jullie het resultaat toch geslaagd? 
Laat me weten wat jullie er van vinden en hou zeker mijn blog in de gaten voor meer looks! Als je trouwens nog een suggestie hebt voor een look die je graag zou willen zien verschijnen kan je ook altijd een reactie achterlaten, of een mailtje sturen naar info.makeupandme@gmail.com ! :) 

Liefs,

Laura

3 opmerkingen:

  1. Hoewel ik het zelf nooit zou dragen vind ik dat vlammenpatroon wel heel leuk.. Aangezien ik dol ben van zebrastrepen (wit/zwart) ben ik wel benieuwd naar zo een patroon? :p

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja het is ook absoluut niets voor mij maar het ziet er heel mooi uit! Goed gedaan Laura :-)

    BeantwoordenVerwijderen