dinsdag 6 november 2012

DIY beauty: een snel en simpel relaxerend gezichtsmasker

Vandaag wil ik met jullie een heel simpel en snel receptje delen voor een heerlijk ontspannend gezichtsmasker. Het is erg gemakkelijk om te maken, en voelt heel prettig op je huid. 


Voor dit maskertje heb je slechts drie dingen nodig: vloeibare honing, yoghurt en citroensap, dingen die de meeste mensen wel gewoon in huis hebben of die je heel gemakkelijk gewoon in de winkel kan kopen. Voor één gezichtsmaksertje heb je ongeveer anderhalve theelepel yoghurt, een theelepel citroensap en een theelepel citroensap nodig. Let wel op: als je allergisch bent voor citrusvruchten of je hebt een heel gevoelige huid, dan kan je het citroensap beter weglaten. 


Doe alle ingrediënten in een kommetje en meng alles goed door elkaar. Daarna zou je een redelijk vloeibare massa moeten krijgen. Als je achteraf merkt dat je te veel hebt gemaakt, dan kan je de rest gewoon in een goed afgesloten potje in de ijskast bewaren. Kijk gewoon naar de vervaldatum van de yoghurt. Dit is meteen ook de vervaldatum voor je maskertje. Vergeet uiteraard niet op het potje te schrijven wat er in zit en vermeld ook de datum dat je het gemaakt hebt en de vervaldatum, zo ben je zeker dat niemand je lekkere maskertje gewoon opeet en dat je niet over de vervaldatum gaat. 


Omdat het maskertje redelijk lopend is, kan je het best aanbrengen met een foundation borstel. Breng eerst een dun laagje aan op je gezicht en laat dit een tiental minuutjes intrekken en drogen. Daarna kan je nog een tweede laagje aanbrengen, als je nog product over hebt. Nadien was je gewoon alles weer af met warm water. 


Dit gezichtsmasker is heel gemakkelijk en snel om te maken, ideaal dus als je nood hebt aan een korte ontspanning, zoals tijdens de examens bijvoorbeeld. Na het aanbrengen van het masker zal je huid ook veel zachter aanvoelen. Een echte aanrader dus! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten