maandag 21 mei 2012

Bizarre beautyrituelen: varkenspoten eten

In de naam van beauty doen vrouwen de vreemdste dingen. Wij smeren zelf af en toe wel eens anti-rimpelcrème. Andere vrouwen kiezen dan weer resoluut voor botox. Japanse vrouwen doen echter iets heel anders om er jonger uit te zien. Zij eten namelijk varkenspoten als anti-verouderingsmiddel. 


Hoewel ze er niet erg smakelijk uit zien, zijn varkenspootjes erg populair in Japan. De poten bevatten namelijk collageen, dat helpt tegen huidveroudering. Collageen houdt je huid elastisch en stevig, zodat hij zijn jeugdige uitstraling behoudt. Op jonge leeftijd maakt ons lichaam uit zichzelf voldoende collageen aan, maar vanaf een leeftijd van ongeveer vijfentwintig jaar begint de collageenproductie te dalen. Hierdoor krijgen mensen rimpels en een oudere huid. Extra collageen opnemen is daarom ook de boodschap en Japanse vrouwen kennen er alles van. Producten die collageen bevatten zijn daar enorm populair: cosmetica, supplementen, drankjes en voedselproducten die de stof bevatten enzovoort. 


Veel Japanse gerechten bevatten dan ook sporen van varkenspoten. Zo is er in New York bijvoorbeeld een Japans restaurant, waar er maar liefst 33 van de 39 gerechten varkenspoten bevatten. Het klinkt niet erg smakelijk, maar uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het eigenlijk best lekker smaakt. Je moet er gewoon niet over nadenken wat je in je mond stopt. Of het helpt tegen veroudering, daar heb ik niet echt een idee over. Misschien als je het elke dag eet, of enkele keren per week? Je kan het maar proberen toch? 

Zou jij varkenspootjes uitproberen, for the sake of beauty? Of hou je het toch liever bij een anti-rimpelcrème? 

Liefs,

Laura 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten