dinsdag 18 september 2012

Mijn eerste nachtshift!

Vannacht moest ik voor de eerste keer werken met een nachtploeg. Ik moet zeggen, eerst was ik hiervoor heel nerveus. Ik ben het namelijk totaal niet gewend om laat op te blijven, laat staan om te werken tot 6 uur 's morgens. Toch viel het allemaal best wel mee. Ik moest werken bij Glacio, een fabriek die ijspralines maakt. Vrijdag had ik ook al met de late ploeg gewerkt in deze fabriek, dus ik wist al wel hoe alles in elkaar zat, gelukkig. Er werd ook om het uur van taak gewisseld, zodat je niet steeds hetzelfde moest doen. Dat vond ik ook heel goed, want anders had ik echt zot geworden denk ik. De jobkes die je daar moet doen, zijn namelijk enorm eentonig, bandwerk, obviously. 


Eigenlijk had ik niet zoveel problemen met mijzelf wakker houden, dan ik eerst had gedacht. Het werk houdt je wel wakker eigenlijk, want je hebt constant je concentratie nodig. Als je één ding verkeerd doet, dan is dat natuurlijk een probleem voor de verdere productie. Opletten is dus wel een must. Het probleem is wel dat ik geen koffie of cola lust. Nalu saved the day! Ik dronk er eentje voor het vertrekken en eentje tijdens mijn pauze en ik moet zeggen dat het wel geholpen heeft. Ik werd er terug wakker van. 

Als ze mij opnieuw zouden vragen voor een nachtshift, ben ik toch niet zeker of ik het nog zou doen. Het is toch niet zo gezond denk ik. Ik zou in elk geval niet meer in Glacio een nachtshift doen. Ik had namelijk gedacht dat werken met een nachtploeg veel meer zou verdienen. Niet dus. Voor een dagshift (vroege of late) krijg je ongeveer € 11,5 en voor een nachtshift €12,70. Niet zo enorm veel verschil dus. Oke, het is nog altijd een heel mooi loon, maar ik vind het niet echt de moeite om er echt mijn slaap voor te laten. Er zijn trouwens fabrieken die veel meer betalen voor hun nachtshiften. Als ik daar een aanbod voor krijg, dan zal ik er nog wel eens over nadenken, maar voor Glacio is het het een no go. Morgen ga ik er nog wel werken met de late ploeg. Dat valt wel heel goed mee en dan ben ik om 22 uur klaar met werken, wat op zich nog wel een menselijk uur is. 

Ik denk dat ik mezelf trouwens ook wel ga belonen voor mijn werk. dan heb ik in elk geval een soort van doel om naar uit te kijken tijdens het werk morgen. Het wordt waarschijnlijk deze handtas van Miss Selfridge. Hij is wel meer als de helft van mijn loon van één dag waard, maar ach. Hij is zo mooi! En iedereen mag zichzelf wel eens verwennen, toch? ;) 


Wat vinden jullie van de handtas. Yes? No? En hebben jullie al eens met een nachtploeg gewerkt. Hoe was jullie ervaring? Let me know! 

Liefs,

Laura 


1 opmerking:

 1. Ik vind de tas wel leuk! Appart, vind ik juist wel leuk :D
  En een halve dag ervoor werken valt wel mee, gewoon doen dus!

  Jeeeeetje een nacht dienst, pff daar begin ik niet aan hoor haha!
  Wel respect voor je, ik kan dat echt niet.
  Gelukkig viel het allemaal mee!

  xx

  BeantwoordenVerwijderen