zaterdag 25 augustus 2012

DIY: Haarverzorging met olijfolie en lavendel

Olijfolie is niet enkel goed in de keuken, maar bezit ook veel goede eigenschappen die wonderen doen voor je huid en je haar. Zo bevat het bijvoorbeeld anti-oxidanten, die onze huid beschermt tegen veroudering en ziektekiemen. Bovendien is het ook cholesterolverlagend. Niet dat de meesten onder jullie daar al last van zullen hebben, maar goed om te weten toch? 


Het volgende receptje is snel en simpel te bereiden en is bovendien erg goed voor je haar. Het doet wonderen voor je lokken, zonder dat jij er al te veel moeite voor moet doen. Het geeft je haar net dié boost die het nodig heeft, zodat het minder droog is en ook meer zal glanzen. 

Ingrediënten

- 1/4 kopje extra-virgin olijfolie 
- 20 druppels etherische lavendelolie (kan je vaak vinden in van die alternatieve winkeltjes) 

Stap voor stap 

Stap 1: Doe de ingrediënten in een kom en roer alles goed door elkaar. Als je wilt kan je het ook eventjes opwarmen voor je het op je haar aanbrengt. Dat geeft een fijn gevoel, maar dit is geen must. De lavendelolie verbloemt de geur van de olijfolie en heeft bovendien ook een ontspannend effect.

Stap 2: Breng het mengsel aan op je haren. Dat mag zowel nat als droog haar zijn. Zet daarna een plastic douchemuts op. Als je dit niet hebt, kan je ook je hoofd omwikkelen met wat vershoudfolie. Dit ziet er gek uit, maar het heeft hetzelfde effect. 

Stap 3: Zorg er voor dat het mengsel warm wordt. Je kan onder een droogkap gaan zitten, met een haardroger op je haar blazen of gewoon een warme handdoek rond je hoofd wikkelen. Je kan kiezen hoe lang je dit doet, maar ik raad aan het minimum een half uur te doen, zodat het mengsel goed ingetrokken is. De warmte zorgt er namelijk voor dat de olie goed in je haar kan dringen, zodat het lekker zacht wordt. 

Stap 4: Spoel alles uit je haar, met lauwwarm water. Dit kan gewoon onder de douche, of ook gewoon met wat water in de wasbak. Je hoeft geen zeep te gebruiken, als je normaal erg droog haar hebt, maar als je normaal haar hebt, raad ik aan wel shampoo te gebruiken. Anders gaat je haar misschien te vettig worden. Daarna kan je gewoon je haar drogen. Het beste is zelfs om je haar uit zichzelf te laten drogen, zonder haardroger. Dit voorkomt dat je haar opnieuw droog wordt. Je kan je haar gewoon eerst goed droog wrijven met een handdoek, de lucht doet daarna haar werk wel. 

Hopelijk vonden jullie dit recept nuttig! 

Liefs,

Laura 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten