donderdag 30 augustus 2012

Een lekker verfrissende zomercocktail !

Hoewel de zomer bijna ten einde loopt, helaas voor de meesten is het volgende week alweer tijd voor school, kan een lekker frisse cocktail altijd smaken. Weet je deze laatste dagen niet goed wat doen en wil je dit weekend nog eens goed profiteren van je laatste schoolvrije weekend? Dan is dit receptje voor zelfgemaakte, frisse cocktail misschien wel iets voor jou. Het is zeker niet moeilijk en super lekker! 


Voorbereidend werk

Zelf muntsiroop maken 

Muntsiroop kan je natuurlijk kopen in de winkel, maar zelf gemaakt smaakt hij toch altijd dat ietsje beter. Bovendien is het niet erg moeilijk. Je moet gewoon twee gelijke delen water en suiker koken, bijvoorbeeld twee kopjes water en twee kopjes suiker. Hier voeg je enkele takjes munt aan toe. Hoe meer munt je gebuikt, hoe beter je dit zal proeven natuurlijk. Laat dit alles op een zacht vuurtje ongeveer 4 à 5 minuten goed doorkoken. Zorg er wel voor dat je constant blijft roeren, zodat de suiker goed oplost en zodat er natuurlijk ook niets aanbrandt. Als je siroop klaar is, haal je het pannetje van het vuur, haal je de muntblaadjes er uit (gebruik hiervoor best een vork of iets dergelijks) en bewaar alles in een potje in de ijskast. Deze syroop is trouwens multifunctioneel. Hij is niet alleen lekker in deze cocktail, maar ook super voor in warme thee, limonade of bijvoorbeeld mojito's. 

Komkommerwater maken

Snij één of twee komkommers in stukjes. Deze doe je in een kom met water. Zet dit voor enkele uurtjes in de ijstkast, zodat het water een komkommersmaakje krijgt. Hoe langer je het laat trekken, hoe beter de smaak natuurlijk. Vaak is het zelfs beter de komkommers een nachtje in het water te laten staan. 

De cocktail: Komkommer en munt gimlets Benodigdheden

- 1/2 kopje gin (of als je hier geen fan van bent, kan je ook wodka gebruiken)
- 2 kopjes komkommer water 
- 2 limoenen
- 3 eetlepels (zelfgemaakte) muntsiroop
- ijsblokjes of crushed ice
- schijfjes komkommer als garnituur

De cocktail maken

Gebruik een shaker, of als je dit niet hebt kan je ook gewoon een lege bokaal met een deksel gebruiken, en doe hierin het komkommerwater, de gin, het sap van één limoen en de siroop. Shake alles goed door elkaar. Vul twee glazen met wat ijs, komkommer en eventueel nog wat muntblaadjes die je over hebt van het maken van je muntsiroop. Giet je drankje in het glas en werk af met nog een schijfje limoen. En smullen maar! 

Natuurlijk kan je altijd de zoetheid van je drankje aanpassen door meer of minder siroop te gebruiken en meer of minder gin toe te voegen. 

Hopelijk vonden jullie dit recept leuk. Ik vind het in elk geval super lekker! :)

Liefs,

Laura


Geen opmerkingen:

Een reactie posten