dinsdag 28 augustus 2012

Tag: Nagellak

Deze leuke tag vond ik op de blog van Nailpolish Heaven. Ik werd zelf niet door haar getagd, omdat ze daar geen fan van is, maar ik vond het wel een leuke om te doen en mocht hem dan ook overnemen van haar. De vragen gaan allemaal over nagellak en hoewel ik nog niet zo'n enorme collectie heb, leek het mij toch wel tof om deze vragen te beantwoorden, so... here we go! 

Uit hoeveel nagellakjes bestaat jouw stash?

Elke verzameling begint klein. Ik heb dan ook nog niet zo enorm veel nagellakjes, maar ik vind het toch al een mooi begin. Het zijn er namelijk 49, maar er is zeker nog plaats voor uitbreiding. Ik bewaar al mijn nagellakjes in een schoendoos van converse. Daar passen ze momenteel allemaal in, maar de doos zit nu wel goed vol. Als er dus nog lakjes bij komen, zullen die een nieuw opbergplaatsje moeten krijgen. 


Van welk merk bezit je het meeste lakjes?

Dat is een close race tussen Catrice, Essence en HEMA, die net wordt gewonnen door Catrice met 13 lakjes. Ik heb eigenlijk niet veel verschillende merken nagellak. Misschien moet ik ook eens wat meer nagellak van andere merken uitproberen! De merken die ik heb zijn E.L.F., Catrice, HEMA, Barry M, China Glaze, Essence, Kat von D, Mac, Milani en Hopscotch. Zijn er nog andere merken die ik zeker eens moet proberen? 


Wat is de meest voorkomende kleur?

Tot mijn eigen verbazing bleken dat vooral de rode en roze tinten te zijn. Van elk merk heb ik toch zeker een roze nagellak. Toch probeer ik zo veel mogelijk verschillende kleurtjes te hebben. Dat vind ik het leukste. 

Zijn er kleuren/finishes die je niet bezit? 

Zeker! Ik mis nog een hele hoop kleurtjes in mijn verzameling. Ik heb bijvoorbeeld nog geen bruine of bronskleurige lakjes. Maar ik probeer zo veel mogelijk mijn verzameling uit te breiden en ik hoop zo een zo breed mogelijk kleurenpalet op te bouwen. 

Welke nagellak draag je het meest? 

Hmm, deze is een moeilijke! Ik draag eigenlijk al mijn nagellakjes wel regelmatig. Ik wissel zeker twee keer per week van kleur, soms zelfs meer. Ik vind het leuk dat de nagellak bij mijn outfit past. Het is ook leuk om verschillende kleurtjes met elkaar te combineren. 

Bij welk lakje blijf je jezelf afvragen waarom je die nog niet hebt weggegooid? 

Bij geen enkele! Ik koop namelijk enkel een nagellak als ik er zeker van ben dat ik deze ook ga dragen. Eentje weggooien doe ik dan ook pas als hij op is, of als hij aan het uitdrogen is en dus niet meer mooi lakt, maar dat heb ik nog maar zelden hoeven doen. 

Gebruik je base- en topcoat? 

Een base coat gebruik ik altijd. Het is namelijk belangrijk dat je jouw nagels beschermt en ik wil geen gele nagels! Een top coat gebruik ik meestal, maar niet altijd. Sommige nagellakjes hebben uit zichzelf al een glossy finish en aangezien ik toch regelmatig van kleur verander, vind ik het niet altijd nodig dat mijn nagellak lang blijft zitten. 

Stempel je liever of doe je nail art met de losse hand? 

Ik doe niet zo vaak nail art en stempels bezit ik niet. Als ik toch een design op mijn nagels maak, dan is dat altijd met de losse hand, vaak met behulp van mijn dotting tools. 

Hou je van glitters en shimmers of eerder van een crème finish? 

Gho, dat hangt er een beetje van af in welke "mood" ik ben. Soms draag ik liever het één en soms liever het andere. Toch denk ik dat ik iets vaker naar de glitters grijp, dan naar de crème finish. Althans, op dit moment... 

Voel je je kaal zonder nagellak? 

Toch wel. Ik draag altijd nagellak en het enige moment dat je me zonder zal zien, is als ik gelnagels draag (voor een speciale gelegenheid), als ik hem moet afdoen voor een bepaalde vakantiejob (vb. in een fabriek waar ze met voeding werken), ofwel als ik van nagellak ga wisselen. Tussen het nagellak wisselen laat ik wel vaak een uurtje of zo, en dan neem ik even de tijd om mijn nagels te verzorgen. Anders zie je me nooit zonder! 

Welke nagellak draag je op dit moment? 

Op het moment zitten er gelnagels op mijn nagels, omdat mijn nicht dit weekend is getrouwd. Ik vind het wel leuk om voor zo'n speciale gelegenheid eens iets anders te doen met mijn nagels en ik vind het er ook wel mooi en verzorgd uit zien. Gelnagels blijven ook wel enkele weken, dus ik vind het stom om ze al te laten verwijderen als ze nog mooi zijn. Moest ik op dit moment toch nagellak dragen, dan zou dat waarschijnlijk een blauwe zijn, omdat ik een blauwe short en een lichtblauwe t-shirt van yellowcard draag. 

Dit was de tag! Hopelijk vonden jullie het leuk hem te lezen. Ik ga ook niemand speciaal taggen, maar als je zin hebt om deze tag op jouw blog over te nemen, doe dan maar gerust! 

Liefs,

Laura 

3 opmerkingen:

 1. Ik herken mezelf er enorm in :p Alleen bestaat mijn verzameling nog maar uit 25 potjes en heb ik ze in mijn kast uitgestald als een regenboog haha :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had de tag al op haar blog gelezen.
  Ik vind het altijd wel leuk om te weten wat een ander heeft en graag doet. =)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik nog eens een leuke tag tegenkom, dan komt die zeker ook op de blog. ;) Tips voor leuke tags zijn ook altijd welkom! :)

   Verwijderen