donderdag 16 augustus 2012

Glas Graveren

In de zomermaanden ben ik monitrice bij de Grabbelpas, een instantie die tijdens de vakantie verschillende activiteiten voor kinderen organiseert. Vandaag ging ik mee glas graveren. Het leuke aan Grabbelpas monitrice zijn, is dat je alle activiteiten gewoon kan meedoen als je wil. Echt geweldig, want dit had ik nog nooit gedaan! 


Veiligheidsbril op en mondmaskertje aan, en we konden aan de slag! Zelf heb ik ook twee glazen gemaakt, maar ik moet eerlijk zijn: het ziet er gemakkelijker uit dan het is. Je werkt als het ware met een soort tandartsboortje, dat de lijntjes uit het glas slijpt, maar het is toch niet zo gemakkelijk om de lijn mooi recht te maken. De boortjes trillen namelijk vrij fel. Toch vind ik dat mijn resultaat er best mag zijn. 


Zelf maakte ik twee glazen - eentje met mijn naam en eentje met die van mijn vriend - allebei met barokletters. Deze zijn handig voor op ons appartmentje, zo weet je tenminste altijd wat jouw glas is. Bovendien vind ik het wel leuk, om zoiets handgemaakt in huis te hebben. Het was dus een leuke namiddag en bovendien heb ik er nog een beetje centjes mee bijverdiend ook. Beter kan toch niet, right? ;) 

Liefs,

Laura 

3 opmerkingen:

 1. Super leuk! Ik wil ook zelf glazen graveren maar dat toestel zal wel wat geld kosten :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat denk ik ook wel! Maar het is wel heel tof om te doen! ^^
   Misschien kan je ook eens zo'n workshop meedoen en dan beslissen of je zelf zo'n apparaatje aanschaft? :)

   Verwijderen