donderdag 29 maart 2012

The Hunger Games nails - Effie Trinket inspired

Hey iedereen,

Hier een korte blogpost, die je snel en gemakkelijk uitlegt hoe je nagels kan krijgen, zoals die van Effie Trinket, tijdens the reaping scène in de Hunger Games.


Stap voor stap: 

Stap 1: Breng een base coat aan op je nagels en lak ze in een donkerfuchsia kleur. Je kan best twee laagjes aanbrengen, voor een goede dekking. Ik koos hier voor 190 Wrapped Around My Finger, van Catrice.


Stap 2: gebruik een make-up sponsje om een goude nagellak te deppen op je nagels, ongeveer drie kwart van je nagels. Make-up sponsjes kan je in verschillende winkels vinden. Mijne komen uit Hema en ze kosten€ 1,5 voor twee sponsjes.  


Persoonlijk vind ik het gemakkelijker om een reepje van het sponsje af te knippen. Dit laat je toe om fijner te werken. Breng de goude nagellak met het borsteltje aan op je sponsje en dep het zo tot ongeveer drie vierde van je nagel. Ik gebruik hier 650 Goldfinger van Catrice. 


Dan zou je ongeveer dit effect moeten krijgen: 


Stap 3: Als deze laag goed droog is, dep je nogmaals met goude nagellak over je nagels, dit keer tot ongeveer halverweg je nagels. Laat ook deze laag opnieuw drogen en herhaal nogmaals deze stap, maar dep nu enkel over het topje van je nagels.

Stap 4: Maak de randen rondom je nagels schoon met een wattenstaafje, gedrenkt in nagellakremover, om een cleaner effect te krijgen. 

Stap 5: Breng een top coat aan, al dan niet met gouden glittertjes in. Zo zal je nagellak langer stand houden. 

Het resultaat:

Dankzij deze eenvoudige stappen krijg je deze geweldig hippe, capitoolwaardige nagels!
Wat vinden jullie er van? Gaan jullie deze look ook uitproberen?

Liefs,

Laura 


4 opmerkingen:

 1. Wat betekent wat daar op het papiertje staat op de laatste foto? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan moet je de boeken lezen of de film gaan kijken! ;)

   Verwijderen
  2. Nu snap ik het! Ik moest aan je denken toen ik de film gisteren zag :p

   Verwijderen